Gastlessen aan de brugklassen van Lentiz VMBO Maasland

Vandaag gaf ik gastlessen voor Er Was Eens en liet ik vier brugklassen een spannend verhaal schrijven. En spannend waren ze zeker! Voetstappen, een bunker, een ziekenhuisbed, een mes… alles kwam erin voor.

De leerlingen wilden ook heel veel weten. Ik heb veel goede vragen gehoord. ‘Hoe heet het als je vastloopt in een verhaal?’ (Een writer’s block.) ‘Hoe noem je een spannend stuk waarmee een verhaal begint en waarna je daarna teruggaat in de tijd?’ (Een proloog.) Maar ik kreeg ook leuke vragen als: ‘Kan het zijn dat u een accent hebt?’ (Ja toch, niet dan? 😂) ‘Heeft u kinderen, en wat vinden ze van uw werk?’ (Hun gezichten toen ik zei dat ik hele harige kinderen heb… 😄🐶)

Een van de jongens zei al meteen bij het zien van Je hebt één nieuwe volger: ‘Door die titel en cover weet ik nu al dat ik het boek wil lezen.’ Gelukkig was hij ook nog enthousiast nadat ik een stukje had voorgelezen.

Ik had nog uren met de brugklassers door kunnen praten en ik zou nog veel langer door kunnen gaan over hoe leuk het was op Lentiz VMBO Maasland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.