Schrijfcursus

Binnenkort gaat de Instacursus #schrijfdatboek van start. Er zijn miljoenen mensen die al jaren een boek willen schrijven, maar dit niet doen omdat ze geen tijd kunnen vinden of geen idee hebben hoe ze moeten beginnen. Een andere drempel is angst en onzekerheid. In deze korte cursus geef ik je alle basics mee zodat je genoeg handvatten hebt om te beginnen met een lang gekoesterde droom: dat boek schrijven!

Een ticket kopen kan hier.

Dag 1: Van drempels naar actie

Roep je al jaren dat je ooit, later, wanneer je een keer tijd hebt een boek gaat schrijven? Baal je ervan dat je echter nog steeds geen letter op papier hebt?

Waarschijnlijk herken je je wel in elk smoesje dat er is, maar het kan ook heel goed zijn dat je het eng vindt om te beginnen. Want moet het niet meteen helemaal perfect zijn?

Op de eerste dag hebben we het over alle drempels die er zijn en hoe je je daaroverheen kunt zetten, zodat je nu echt aan je boek kunt gaan beginnen. Het is tijd voor actie!

Dag 2: Een goede voorbereiding is het halve werk

Iedere schrijver doet het anders. Er is geen goed en er is geen fout. Dat is het mooie van een creatief vak. Ik kan alleen vertellen wat voor mij werkt en waardoor ik met een goede voorbereiding veel sneller een eerste versie kan schrijven.

Op deze dag leer je alles over mijn voorbereidingen en hoe ik het schrijven onderdeel maak van mijn dag. Planning is key.

Dag 3: Het echte werk

Ben je helemaal voorbereid, zit je er helemaal klaar voor, komt de volgende drempel: beginnen aan de allereerste pagina. Uit ervaring weet ik dat dit het moeilijkste deel is. Bij elk nieuw boek stel ik dit altijd het liefst een beetje uit. Ook uit angst en onzekerheid, want kan ik het nog wel? Maar elke keer als ik mezelf over die drempel heb gesleept, zit ik er zo weer lekker in.

Hoe zorg je ervoor dat je niet vastloopt? Hoe ga je om met nieuwe wendingen, wat doe je als iets toch niet blijkt te werken? Hoe bepaal je überhaupt in welke vorm je schrijft?

Zoveel vragen! Je zou er haast hoofdpijn van krijgen. Maak je geen zorgen, dit komt echt wel goed.

Dag 4: Een ruwe diamant

Nu weet je alles over het schrijven van de eerste versie van je verhaal. Maar daar eindigt het niet. Nee hoor, hier begint het pas.

Help! Ik heb toch een heel boek geschreven? Hoe kan het nu dan pas beginnen? Nou kijk, bij schrijven komt een hoop kijken. Een eerste versie kun je zien als een ruwe diamant. Pas in de fase daarna ga je die slijpen, zodat hij steeds meer gaat glanzen.

Hoe je dat precies aanpakt, leer je op dag 4.

Dag 5: Hoe nu verder?

Ben je eenmaal zover dat je alle processen hebt doorlopen? Gefeliciteerd! Dat is een heel spannend moment. Nu komt de grote vraag: hou je je verhaal voor jezelf, of wil je het delen met anderen? En met hoeveel mensen is dit dan? Met je familie en vrienden? Of wil je dat veel meer mensen van jouw boek kunnen genieten?

Op de vijfde dag leer je welke stappen je kunt nemen om je verhaal klaar te maken voor een groter publiek. Ga je het boek zelf uitgeven (en via welke weg?) of ga je op zoek naar een uitgever? Over het uitgeven in eigen beheer kan ik je goede boeken aanraden. En over de weg naar een uitgever kan ik je zelf alles vertellen.

Ook behandel ik het omgaan met eventuele afwijzingen en hoe je hier beter van kunt worden.

Dag 6: Live Q&A

De allerlaatste dag is aangebroken. Je kunt een overzichtelijke samenvatting teruglezen zodat je alles op een rijtje hebt en precies weet hoe je moet beginnen. Aan het einde van de dag (tijdstip volgt nog) zal ik live jullie vragen beantwoorden. Heb je al vragen genoteerd, dan mag je ze natuurlijk alvast sturen. Dan hou ik die erbij tijdens de live Q&A. Deze zal een uur duren, zodat je genoeg tijd hebt om al je vragen beantwoord te krijgen.

Koop hier je ticket: #schrijfdatboek.

De cursus zal nog een maand online staan, zodat je alles regelmatig terug kunt kijken.

Aanmelden: dien een volgverzoek in bij het account @schrijfdatboek (https://www.instagram.com/schrijfdatboek/). Na aanmelding krijg je toegang tot de cursus, die heel binnenkort van start zal gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.