Gastlessen op eigen oude school

GASTLESSEN OP MIJN OUDE SCHOOL

20 jaar geleden deed ik eindexamen op TooropMavo en gisteren en vandaag was ik voor het eerst terug, alleen deze keer om 4 gastlessen te geven aan de derde klassen voor de verhalenwedstrijd Er Was Eens. Ook al is de school in de tussentijd helemaal opnieuw gebouwd en herkende ik dus niks terug, ik vond het heel leuk om terug te zijn op deze plek. Ontzettend leuke leerlingen en leerkrachten heb ik ontmoet, en superspannende verhalen zijn er geschreven. Vandaag zelfs met een speciaal thema: vrijdag de 13e.

🕯

Ook waren er een hoop vragen voorbereid. ‘Kunnen uw boeken vertaald worden naar het Engels?’ ‘Hoe zorg je voor een goede plottwist?’ En een veelgestelde vraag: ‘Wanneer komt Dubbelleven uit? Want ik wil het heel graag lezen.’

👀

Als er iets was wat mij ook op deze school weer opviel: een hoop leerlingen gaven aan heel erg van lezen te houden, en meerderen wilden misschien zelfs schrijver worden. Jongeren houden niet van verhalen? Echt wel, ze zijn er zelfs gek op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.