Artikel: Dees & Tees

Voor Whoopsie Daisy reviewde ik de app Dees & Tees, een app om beter te worden in het vervoegen van werkwoorden.

Op elk platform is duidelijk te zien dat bij veel mensen de kennis van de Nederlandse taal sterk achteruit is gegaan, of zelfs niet helemaal ontwikkeld. Vooral de ‘dees en tees’ worden heel vaak lastig gevonden, voornamelijk in de tegenwoordige tijd, want iedereen zit nog met ‘t Kofschip in zijn hoofd. Dat was een leuke ezelsbrug op school, maar bedoeld voor onvoltooid verleden tijd en het voltooid deelwoord, en niet voor de tegenwoordige tijd. Hierdoor beredeneren mensen op de verkeerde manier of een woord moet eindigen op een d, t of dt, en bijna iedereen neemt dit fout over…

Het hele artikel lezen? Dat doe je op WhoopsieDaisy.nl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.