Tag: Dit of Dat

Ik heb de tag Dit of Dat overgenomen van Adorable Books. Meestal doe ik niet mee met tags, maar omdat dit over boeken gaat, leek het me wel een leuk idee. Wil je de tag hierna overnemen op jouw site/blog? Be my guest…

1. Audioboek of een echt boek? Heel vroeger heb ik wel eens naar audioboeken geluisterd. Dat was volgens mij een grote box met sprookjes. Maar ik lees liever een echt boek.

2. Zachte of harde kaft? Ik vind dat boeken met een harde kaft langer mooi blijven en het staat ook mooi in je boekenkast, maar een boek met een zachte kaft vind ik makkelijker om in mijn handen te houden.

3. Fictie of non-fictie? Absoluut fictie. Ik vind het heerlijk om mezelf te verliezen in een mooi of spannend verhaal, verzonnen door één persoon (of meerdere natuurlijk).

4. Verzonnen of de echte wereld? Vroeger zou ik de echte wereld zeggen, nu beide. Sinds Harry Potter ben ik gek op fantasy. Ik vind het zo knap hoe auteurs zo’n wondere wereld kunnen verzinnen.

5. Harry Potter of Twilight? Dat is moeilijk! Ik ben fan van allebei. Heb alle boeken gelezen en alle films gezien. Maar Harry Potter was eerder en heeft voor mij misschien net iets meer magie. Daar blijf ik wel een zwak voor hebben. Ik zou de boeken graag een keer overnieuw willen lezen.

6. Geleend of gekocht? Gekocht. Ik hou van schone boeken, zonder ezelsoortjes (een schande!) en grote rimpels aan de zijkant. Bij geleende boeken kom je er af en toe ook achter wat de vorige lezer heeft gegeten, en daar word ik niet zo blij van. Misschien een gevalletje smetvrees? Daarnaast zie ik regelmatig dat mensen een boek helemaal ombuigen als een tijdschrift. Dat vind ik heel pijnlijk om te zien. En ik ben verliefd op mijn eigen boekenkast, die tot de nok toe gevuld is. Ik heb ze liever allemaal zelf in mijn bezit en leen boeken alleen uit aan mensen waarvan ik weet dat ze er heel zuinig op zijn.

7. Boekenwinkel of online? Ik vind het heerlijk om in een grote boekenwinkel rond te lopen en alle boeken te bekijken, maar vaak hebben ze niet de boeken die ik zoek. Dus kom ik toch bij online shops terecht, want daar zijn alle boeken wel te koop. Mijn boeken liggen bijvoorbeeld ook niet in de boekwinkel, en zo nog veel meer boeken, waardoor je ze alsnog moet bestellen.

8. Eenmalig boek of trilogie? Een trilogie (of langere serie) vind ik alleen leuk wanneer ik vanaf het eerste deel begin, maar regelmatig krijg ik nieuwe delen van een serie als recensie-exemplaar terwijl ik de eerste delen nog niet gelezen heb. Dan vind ik het heel lastig om te lezen, want ik ken de achtergrond niet. Daarom zou ik eerder voor losstaande boeken kiezen, maar ik heb wel veel series gelezen (vanaf het begin dus).

9. Zwaar en dik of lief en kort? Als het een goed verhaal is, waar ik me helemaal in kan verliezen: dik. Dan wil ik zo lang mogelijk met een boek doen. Maar sommige verhalen hebben minder tekst nodig en komen beter tot zijn recht in een dunner boek. Het hoeven niet per se ‘lieve’ boeken te zijn. Een goed actueel onderwerp met veel spanning vind ik heerlijk en mag ook wel zwaar zijn, maar tussendoor lees ik ook wel vaak een luchtig boek.

10. Romantisch of actie? Ik ben zelf niet zo romantisch ingesteld, maar als het op een leuke manier geschreven is, hou ik er wel van. Toch ben ik meer fan van thrillers, actie en fantasy. Er moet van alles gebeuren, zodat ik op het puntje van mijn stoel zit.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon? Ik lees per week gemiddeld twee tot drie boeken (los van de boeken die ik redigeer) voor een recensie, en dan vind ik het fijn om helemaal afgesloten te zijn van de buitenwereld. Ook wanneer ik een niet-recensieboek lees. Dan kan ik helemaal in het boek opgaan. Op vakantie, in de zon (want in de zon komt hier niet zo vaak voor) geniet ik liever van alles om me heen en zou ik me niet echt kunnen concentreren op een goed boek. Alhoewel ik dat vroeger juist wel deed. Misschien is dat veranderd doordat ik nu veel meer lees, en met deadlines.

12. Warme chocolademelk of koffie? Als ik echt zou moeten kiezen: warme chocolademelk, want ik lust geen koffie, maar ook in de winter maak je me blijer met een ijskoude ijsthee.

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen? Ik probeer zo min mogelijk recensies te lezen voordat ik met een boek begin, zodat ik echt mijn eigen beeld kan vormen en niet onbewust beïnvloed word. Maar wanneer ik bijvoorbeeld twijfel of een bepaald boek wel iets voor mij is, lees ik wel een paar recensies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.