Mijn eerste dag als Schoolschrijver

Vandaag begon mijn avontuur als Schoolschrijver, en ik was best een beetje zenuwachtig. Voor de eerste keer naar de basisschool. Ik vond het zo spannend! Maar toen kwam ik binnen in groep 3 en voelde ik me meteen zo welkom. Ik kreeg mijn eigen sjerp, ik maakte kennis met de leerlingen, las voor uit ‘Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer’, wat ze heel spannend vonden, en gaf toen de opdracht om een eigen villa te ontwerpen. Een van de leerlingen merkte op dat mensen die in een villa wonen heel rijke mensen zijn, dat ze altijd een zwembad en jacuzzi hebben én een Tesla voor de deur. Een ander vond het vooral belangrijk dat er ook een toilet was, want ja, ook rijke mensen moeten natuurlijk plassen. Zo werden de leukste en mooiste villa’s getekend, en ik mocht zeker volgende week terugkomen. 🙏🏽

Toen ging ik naar de groepen 7, en daar las ik een stukje voor uit mijn eigen kinderboek Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers. Ik liet een van de illustraties zien met daarop een vreemde dierensoort, en dat was meteen hun opdracht: bedenk zelf een nieuwe dierensoort. Ook daar kwamen de gekste en leukste tekeningen uit. En ja hoor, ook de groepen 7 gaven aan dat ze mij graag volgende week weer terug wilden zien. Was ik gewoon zenuwachtig geweest voor niks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.