De auteursproef van ‘Gegijzeld’

Eindelijk is het tijd voor de allerlaatste check van Gegijzeld. De laatste controle voor de novelle naar de drukker gaat. Je hoeft nu echt niet lang meer te wachten!

De afgelopen weken zijn er meerdere redactierondes geweest. Zo is de novelle persklaargemaakt (dat is dus niet het klaarmaken voor de ‘pers’/het drukken, wat ik vaak voorbij zie komen 😄). In deze fase wordt een boek stevig geredigeerd, denk hierbij aan: zinnen vloeiender maken, soms kiezen voor een andere woordkeuze en natuurlijk worden er o.a. taalfouten uit gehaald. Dit werk doe ik zelf ook, maar bij je eigen boeken lukt dat natuurlijk niet. Daar moet echt een fris paar ogen naar kijken. 👀

Toen ging de novelle naar de zetter, die maakte er een persklaar bestand van met een mooi binnenwerk. En vervolgens ging de corrector ermee aan de slag. De correcties worden gedaan in het gezette pdf-bestand, maar daarna moet iemand anders (meestal de bureauredacteur of de zetter) de aanpassingen nog doorvoeren. Dat is nu gebeurd en dan blijft er nog één ronde over: de laatste controle. Is er echt niks over het hoofd gezien?

En dan kan het boek echt naar de drukker en kunnen jullie Gegijzeld over een maand lezen. 🥳

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.