10 jaar ondernemer

SuperSUPERblij, want vandaag ben ik precies 10 JAAR ondernemer! En dat is niet alleen 10 jaar, maar ook nog eens een decennium! Waar ik voor die tijd niet veel langer dan een halfjaar dezelfde baan had en ik ‘werk’ maar een vies woord vond, ben ik vanaf het moment dat ik voor mezelf begon verliefd geworden op werken. Omdat ik elke dag weer met mijn passie bezig ben.

Corrigeren, persklaarmaken, plotten, herschrijven, schrijven, lezingen en workshops geven, anderen opleiden, leesbevordering… ik vind het allemaal leuk. Nu is het spreken iets van de afgelopen paar jaar, en dat wil ik het komende jaar alleen maar nóg meer gaan doen. Daar krijg ik namelijk zoveel energie van.⠀

10 jaar geleden begon ik en zou ik het een jaartje proberen om te kijken of er iets uit zou komen. Na 2 jaar was het nog vrij rustig, maar ik had opdrachten. En daarna kon ik het fulltime doen. Ervan leven. Met elk jaar een omzetstijging. De afgelopen drie jaar zelfs elk jaar 45%. Maar dat betekende ook dat ik elk jaar meer was gaan werken. Iedere keer dat ik zei dat ik het rustiger aan ging doen kwam er weer iets nieuws bij. Want mijn hoofd staat nooit stil. Ik wil altijd nieuwe dingen creëren. Het is ook gewoon het allerleukste wat er is. ⠀

2020 staat voor meer tijd maken voor schrijven en meer schoolbezoeken, want dat vind ik het allerleukste van alles. Zeven dagen werken wordt vijf dagen werken. Avonden ga ik nu echt vrijhouden en ik ga vakanties inplannen in mijn agenda. 10 jaar ondernemen staat niet gelijk aan 10 jaar alles perfect doen. Ondernemen is één groot leerproces. Maar wel een heel gaaf leerproces. Op naar de volgende 10 jaar!⠀

📸: Prisca Visser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.