Books on Air

IMG_4181Gisteravond was de allereerste uitzending van het nieuwe radioprogramma Books on Air. Cisz Strasters, een van de beheerders van de Facebookgroep Boekenverslinders, mag elke vierde dinsdag van de maand een uur lang over boeken praten samen met een uitgenodigde gast.

Toen ze een paar weken geleden dit bericht kreeg, appte ze mij meteen. Een beetje zenuwachtig ging ze op het aanbod in en vroeg ze of ik dan haar eerste gast wilde zijn. Zoals jullie wel kunnen begrijpen zeg ik daar natuurlijk geen nee op. Mij leek het supergezellig en Cisz ken ik ook alweer een jaar, dus ik wist zeker dat het goed moest komen en dat we dat uur wel vol zouden krijgen.


Maar vanaf het moment dat we er echt klaar voor zaten in de studio werden we allebei toch wel zenuwachtig. Zouden we het programma echt wel een uur vol kunnen praten? Ik bedoel, we kunnen beiden veel lullen (ik praat nog net niet tegen een lantaarnpaal), maar dit was voor de radio. Mensen zouden ernaar luisteren.

De man die ons rondleidde door de studio zei van tevoren nog: ‘Zodra dit lampje aangaat zijn jullie live, en bijna iedereen in Waddinxveen luistert naar onze zender. Maar vergeet dat zo meteen maar weer, hoor.’ Eeeeh… nee, dat vergaten we dus niet… Maar natuurlijk viel het hartstikke mee toen we eenmaal live gingen. Waren we eerst nog zo zenuwachtig of we wel genoeg gesprekstof zouden hebben, bleken we achteraf gewoon tijd tekort te komen.


Cisz vroeg mij over mijn boeken, wanneer ik ben begonnen met schrijven, wat ik daarvoor heb gedaan, waar ik de inspiratie vandaan heb gehaald voor mijn verhalen en we hadden het ook over boeken die ik graag heb gelezen. Ik had speciaal een klein stapeltje meegenomen. Ook vertelde Cisz over haar minibieb (hier zal ik binnenkort een hele blogpost aan wijden, want ik vind het echt een heel leuk initiatief) en waar je deze kunt vinden. Het praten werd afgewisseld met mijn favoriete nummers. Zo werden Imagine van John Lennon, I Don’t Wanna Be van Gavin DeGraw, Back to Black van Amy Winehouse, Thinking Out Loud van Ed Sheeran, Yoü and I van Lady GaGa en When We Were Young van Adele gedraaid.

IMG_4189.JPG

Wil je meer weten over het programma Books on Air en als eerste op de hoogte zijn van welke gast er in de uitzending zit? Word dan lid van de Facebookpagina van Books on Air en je bent altijd up-to-date.

Natuurlijk hebben jullie ook de vlog van mij tegoed, dus ik sluit deze blogpost af met de video: Books on Air.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.