Jubileum: 5 jaar ondernemer!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/0c9/27754636/files/2014/12/img_3755.jpgHIEP HIEP HOERA!!! Precies vijf jaar geleden schreef ik mij als freelance redacteur in bij de KvK. Mijn bedrijfje bestaat vandaag dus al vijf jaar en ik kijk terug op een heleboel mooie boeken waar ik aan mee heb mogen werken. Zo heb ik er 340 gecorrigeerd en persklaargemaakt, inclusief een paar keer auteursbegeleiding.

Het heeft misschien een paar jaar geduurd, maar nadat ik een paar maanden geleden het besluit had genomen om te stoppen met mijn taken als recensent voor verschillende websites (wat veel te veel extra werk was) zit ik in een veel beter werkritme en doe ik mijn werk lachend, bijna dansend, ook al werk ik de laatste tijd gemiddeld 84 uur in de week. Mijn werk maakt me gelukkig. Eindelijk heb ik mijn draai helemaal gevonden en ik ben iedere dag alleen maar dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en dat het zo mooi aansluit op het zelf boeken schrijven (wat voornamelijk in de avonduren gebeurt . PS. Het moment dat ik begon aan mijn eerste boek is januari aanstaande al weer 10 jaar geleden. Het is overigens wel al 5,5 jaar geleden dat dat eerste boek uitkwam). Veel ondernemers stoppen er binnen vijf jaar mee omdat ze de loop er niet in krijgen. Ik had ook nooit durven dromen dat ik er binnen een paar jaar van zou kunnen leven en zoveel gegroeid zou zijn (qua bedrijfje, niet in mijn eigen omvang, hoop ik). Had mijn laatste werkgever in 2009 besloten om na drie maanden mijn contract wél te verlengen, dan was ik waarschijnlijk nooit op het idee gekomen om dit te gaan doen, want het is een risico. Maar het is gelukt en het gaat heel goed, dus nog bedankt, hoe je ook alweer heet!

Op naar de volgende vijf jaar!

Toen ik een paar weken geleden dacht: hé, het is best leuk om eens een lijst te maken van alle boeken die ik tot nu toe heb gedaan, want ik ben toch wel een beetje trots, kwam ik er al snel achter dat dat wel heel veel werk zou zijn om ‘even’ tussendoor te doen, dus ik heb de lijst beperkt gehouden. Alleen alle boeken waaraan ik heb gewerkt voor uitgeverijen staan op het lijstje. Alle in-eigen-beheerboeken en scripties staan er niet tussen, maar de lijst is zo eigenlijk al lang zat.

Met de bovenste vier boeken ben ik op dit moment nog bezig, maar ik wilde ze er toch even bij vermelden.

Klik hier om naar de lijst te gaan (misschien zie je er boeken tussen staan die je nog niet op je NTL-stapel hebt): Vijfjarig bestaan – (bijna) alle boeken op een rij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.