FAQ

Omdat ik dagelijks mailtjes en privéberichtjes krijg en het me soms niet lukt om ze allemaal persoonlijk te beantwoorden heb ik een Frequently Asked Questions gemaakt. Misschien staat jouw vraag hier wel tussen.
Zoek je een proeflezer?
Ik heb een vast groepje proeflezers, dus op dit moment ben ik niet op zoek. Wanneer iemand hiervan uitvalt zal ik zeker een oproepje plaatsen.
Ik heb een verhaal/boek geschreven. Kun je er vrijblijvend naar kijken of proeflezen?
Helaas heb ik in mijn drukke werkschema geen ruimte om hiernaar te kijken of om proef te lezen. Ik kan je wel doorverwijzen naar een schrijfcoach of manuscriptbeoordelaar. Hun tarieven zal ik erbij vermelden in mijn reactie. Ben je op zoek naar een proeflezer: een oproepje op social media zal ervoor zorgen dat je genoeg aanmeldingen krijgt (mijn tip is om drie tot vijf proeflezers te kiezen).
Ik heb een (levens)verhaal dat ik in boekvorm wil hebben. Kun jij dit boek voor me schrijven?
Nee, ik ben geen ghostwriter. Ik schrijf alleen thrillers voor young adults voor mijn uitgever Clavis. Wel kan ik je doorverwijzen naar een ghostwriter.
Kan ik een recensieboek naar je toe sturen?
Sinds 1 januari 2019 ben ik gestopt als Booktuber. Ik lees geen recensieboeken meer.
Heb je tips voor het schrijven van een boek of voor het zoeken naar een uitgever?
Op mijn YouTube-kanaal heb ik o.a. de afspeellijsten ‘Tutorials’ en ‘Shut up, I’m writing’ staan. Hier plaats ik video’s die met schrijven te maken hebben.
In wat voor programma schrijf jij je boeken?
Ik gebruik hier Scrivener voor.
Welke app gebruik je om productief te werken?
Ik gebruik de apps Forest en Time Flow.