Redactie & cursussen

54525544_2413261595374583_2056112634003980288_n

Sinds december 2009 is Chinouk ondernemer. Zo werkt ze als freelance tekstredacteur voor verschillende uitgeverijen en indie-auteurs, geeft ze elk jaar de onlinecursus Teksten corrigeren en doorlopend de videocursus Social media voor schrijvers en spreekt ze op scholen, in boekhandels en bibliotheken via de Schrijverscentrale.

In 2019 won Chinouk de Indie Award voor Beste Redacteur, voor de redactie van boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven.

Een greep uit de vaste opdrachtgevers: Zomer & Keuning, Karakter Uitgevers, Meulenhoff Boekerij, HarperCollins, Ambo|Anthos Uitgevers en Hamley Books. Een totaaloverzicht is te vinden op LinkedIn.

Cursussen

Onlinecursus: Teksten corrigeren – elk jaar een nieuwe ronde 

Toen ik begon als freelance corrector was er nog niet veel over deze baan bekend. Ik kreeg wel wat hulp bij het opstarten van iemand die al ervaring had, maar er echt mijn werk van maken bleek toch lastiger dan ik dacht.
Inmiddels is freelance corrigeren al 10 jaar mijn fulltimebaan, werk ik voor een groot aantal traditionele uitgeverijen en bekende auteurs en heb ik vaker te veel opdrachten dan te weinig.
Ik ontving steeds meer mails met vragen over hoe ik het heb gedaan en of ik tips had voor een starter. Ook werd ik regelmatig gevraagd voor een adviesgesprek. Wat bleek: er zijn veel meer mensen die dezelfde passie hebben als ik en daar graag hun fulltimebaan van willen maken.
Nu wil ik mijn ervaring, tips en handvatten doorgeven en meer mensen helpen om hun droom werkelijkheid te laten worden.

  • 10 jaar ervaring
  • 22 vaste opdrachtgevers (o.a. Xander Uitgevers, Karakter Uitgevers, Luitingh-Sijthoff, Meulenhoff Boekerij, HarperCollins en Ambo|Anthos)
  • Van passie naar fulltimebaan
  • Grotere kans om aangenomen te worden bij een uitgeverij (de eerste cursisten zijn al aan de slag gegaan)
  • Een totaalpakket voor starters of los pakket voor reeds begonnen correctoren die zich verder willen ontwikkelen
  • Ook interessant voor tekstschrijvers, bloggers en iedereen die een betere beheersing wil van de Nederlandse taal
  • Inmiddels al 160 cursisten naar tevredenheid opgeleid

De vierde ronde is inmiddels gestart. Dit jaar is er geen instapmogelijkheid meer. Binnenkort maak ik hier bekend wanneer de tickets voor 2020 in de verkoop gaan en hoe je je kunt aanmelden.

Videocursus: Social media voor schrijvers

De laatste paar maanden heb ik heel vaak de vraag gekregen of ik tips heb voor social media voor schrijvers. Hoe heb ik het aangepakt, hoe zet ik mijn social media in? Wanneer iets me zo vaak gevraagd wordt, weet ik dat ik daar iets mee moet doen. Dus… dat betekent een nieuwe cursus!

Wat:

5 video’s en een toegevoegd e-boek.

Beschikbaar vanaf 31 mei 2019.

Nu al te koop voor € 58 incl. btw: ticket

De video’s blijven beschikbaar, er zit geen tijd aan verbonden.

Voor zowel beginnende als ervaren schrijvers, gepubliceerd of (nog) niet.

Inhoud:

Waar en hoe begin je? Wat is interessant om te delen? Hoe bouw je een publiek op en bereik je je eigen lezers? Op welke manier behoud ik de balans tussen persoonlijk en ‘zakelijk’? Hoe ga je om met kritiek op social media? En natuurlijk nog veel meer tips en handvatten.

Hoe kun je de cursus kopen:

Via deze website bestel je je ticket voor de videocursus. Vervolgens ontvang je een automatische mail van Eventbrite met daarin de factuur (handig voor je administratie – aftrekposten!) en ticket. Deze mail stuur je door naar info@chinoukthijssen.nl. Op 31 mei ontvang je de link naar de video’s en het e-boek.