PLOG: week 3

Iets later dan gepland, maar eindelijk staat het nieuwe weekoverzicht online. Ik ben al een paar dagen ziek en iedereen weet dat het nadeel van ondernemen is dat je dan gewoon door moet werken. Niet dat ik klaag, hoor, maar het kost allemaal net iets meer moeite en tijd dan normaal. Maar natuurlijk moet er wel een nieuwe plog online. Deze week zal een apart verslag van de high tea met lezeressen online komen; een aparte plog dus, met iets meer uitleg bij de foto’s. But first… Kijk je mee naar het overzicht van week 3?

Dit is een quote die ik gewoon heel mooi vind. Niet dat ik mezelf nu zie als een succes, maar ik heb wel mijn doelen op een rijtje gezet omdat ik veel wil bereiken en successen wil behalen. Zo wil ik dat mijn bedrijf groter wordt, dat ik een groter lezerspubliek als auteur kan aanspreken en dat ik mensen kan inspireren om hun dromen waar te maken. Er staan veel leuke dingen op de planning, onder andere een paar nieuwe boeken schrijven en een leuk project met een collega-auteur. Succes is in mijn ogen niet iets wat je gewoon krijgt, tenzij je vanaf het begin de juiste connecties hebt. Het is volgens mij iets waar je 24/7 aan moet werken en je moet je doelen vaak bijstellen omdat het nooit precies zo gaat als je van tevoren had verwacht. Ik stel mezelf vijfjarendoelen en werk daar dan naartoe. Heb ik die doelen behaald, dan maak ik een nieuw plan voor de komende vijf jaar. En hopelijk kom ik dan uiteindelijk uit waar ik wil zijn en kan ik zeggen dat het is gelukt.

Maandagavond ging ik naar Alex toe om het over zzp’en en boeken te hebben (duh, we hebben het altijd over boeken). Ik mocht een paar boeken uitkiezen die hij wegdeed (zie je binnenkort in mijn nieuwe Bookhaul op YouTube) en… 

… hij kookte voor me. Noodles met gegrilde groenten en kipblokjes. Ik vond het heerlijk! Ik ga ook eens noodles kopen. Dat eet ik eigenlijk nooit, maar ik wist niet wat ik miste. Dit moet standaard in mijn keukenkastje staan.

Alex is een van de proeflezers van mijn nieuwste boek. Omdat iedere proeflezer vindt dat ik een vervolg moet schrijven, besluit ik dat te gaan doen. Zo krijgt een losstaand boek ineens een deel 2 en worden de boeken die ik eerst wilde schrijven naar achteren geschoven. Maar het is een vervolg dat ik graag wil schrijven, zeker na de allerlaatste zin waarmee ik mijn boek af heb gesloten. Het schreeuwt zelfs om een vervolg en samen met Alex bedacht ik alvast de grote verhaallijnen voor deel 2. Daarna heb ik het een dag laten liggen en er nog een keer naar gekeken. Na wat kleine veranderingen heb ik het uitgewerkt tot een geraamte en een los schema. Deze week wilde ik deel 1 herschrijven, maar als ik ziek ben gaat dat me gewoon niet zo goed af. Dus wacht ik tot ik me weer beter voel en ga dan beginnen aan het herschrijven. Ik verwacht er eigenlijk niet zo heel lang mee bezig te zijn. Als ik ervoor ga zitten ga ik er meestal wel snel doorheen, al moet ik de hele avond en nacht door. Pas daarna ga ik beginnen met deel 2. Eerst wil ik nog een paar uitgebreide karakterdossiers maken, maar de meeste personages ken ik natuurlijk al door en door.

Op de laatste dag van Fleurines stagedag maakte ze foto’s van boeken met macarons (heerlijk cadeautje van haar moeder), van Cosmo en van Cosmo en mij samen, maar ook een paar van mij voor mijn boekenkast. Dit is er een van.

’s Avonds at ik bij mijn ouders en mijn moeder had weer een heerlijke pasta gemaakt en een caprèsesalade die ik echt iedereen kan aanraden. Het grote geheim is eigenlijk de dressing: een sausje van pesto met olijfolie, peper en zout. Zo makkelijk, maar zo lekker. Droge caprèse vind ik nooit zo lekker. Dat vind ik zo… droog.

De tweede week van dit jaar begon het werk langzaam binnen te druppelen, maar in week drie werd het echt lekker druk. Ik begon met een paar papieren opdrachten en later kwamen er ook digitale correctieklussen bij. Aangezien mijn doel voor dit jaar is om mijn weekenden echt vrij te houden, moet ik nu al mijn werk in vijf dagen proppen. Tot nu toe lukt dat goed, maar ik ben benieuwd hoe dat gaat in de echt overvolle weken die ik vaak heb. Ach, een weekendje af en toe doorwerken moet wel kunnen, vind ik. Dat hoort ook gewoon bij ondernemen, maar ik merk dat ik het zelf toch fijner vind als ik af en toe een dag vrij heb.

Op mijn YouTube-kanaal kwamen weer twee nieuwe video’s online. Een van deze video’s gaat over de recensies van Hij is van mij. Omdat veel video’s meestal zo geknipt zijn dat het lijkt alsof geen een vlogger fouten of bloopers maakt, leek het me leuk om een paar bloopers er bewust in te houden. Wat de Engelse vloggers ook vaak doen. De helft van de tijd kom ik namelijk niet uit mijn woorden, en ik denk dat iedereen dat wel heeft.

De foto die op mijn Instagram de meeste likes kreeg: namelijk 126. Dit boek heb ik pas binnengekregen en ik ga er deze week in beginnen. De cover vind ik zo mooi, maar het verhaal schijnt ook echt heel goed te zijn. Het vervolg komt in augustus uit.

In deze foto werd ik door vijf verschillende mensen getagd. Vreemd hè? 😉

Deze mooie quote hangt boven mijn bureau. Ik kijk er echt vaak naar en dan besef ik weer hoe blij ik ben met mijn werk.

        

Vrijdag was de YA Book Bash; een feestje voor young adult-liefhebbers, met de prijsuitreiking van een schrijfwedstrijd. Ik heb veel gefilmd die avond en het resultaat daarvan zie je morgenmiddag om 16.00 uur in mijn vlog op YouTube.

De laatste tijd heb ik weer vaak trek in beschuit met iets zoets erop. Nadeel is wel dat ik ’s middags extra veel honger heb, dus misschien is het handig om er nog iets bij te nemen, zoals een smoothie.


Zaterdagavond was het fondue-avond met mijn moeder en zusje. Tijdens het eten deden we mee aan Weet ik veel. Mijn cijfer was een 6.8. Niet echt geweldig dus, maar hé, het was de eerste keer dat ik meedeed. 🙂

Zondagavond ging ik met een groepje naar het nieuwe huis van een van mijn beste vriendinnen voor een meidenavondje en rondleiding. Daar heb ik geen foto van (het is een beetje raar om in het huis van iemand anders foto’s te maken), dus ik ga de plog hier afsluiten.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.